Annonce
Annonce
Hovedparten af sanktionerne blev givet til ægproducenter, som ikke havde styr på holdbarhedsmærkning eller salmonellakontrollen viser kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen. Arkivfoto
Flest sanktioner til gårdsalg af æg
Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.
De fleste hobbyavlere og landmænd var registreret og havde styr på reglerne for salg af æg, rå mælk og kød, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.
”Selvom du køber æg, mælk eller kød hos en hobbyavler eller landbruger, så skal der blandt andet være styr på hygiejne, skiltning og registrering. Når de skal være registreret som fødevarevirksomhed, så er det bl.a. fordi vi skal have mulighed for udføre kontroller og stoppe smitteudbrud, hvis uheldet er ude,” siger Ulrich Pinstrup, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.
Det var især reglerne om prøveudtagning af mælk og æg samt kravene til holdbarhedsmærkning af æg, der måtte indskærpes. Over halvdelen af sanktioner blev givet til ægproducenter, hvor der ikke var styr på salmonellaprøveprogrammet eller manglende holdbarhedsmærkning.
Til sammenligning måtte Fødevarestyrelsen give sanktioner til 16 pct. af samtlige kontrollerede fødevarevirksomheder i 2023.
Syv pct. af de kontrollerede producenter fik indskærpelser, fordi de ikke var korrekt registreret som fødevarevirksomhed, oplyser Fødevarestyrelsen.
Kontrollerne er foretaget i perioden fra 1. september til og med december 2023.
Flere artikler fra samme sektion
Egenkontrollen halter hos flere frugt- og grøntimportører
En stikprøvekontrol viser, at otte pct. af Danmarks import af frugt og grønt har et indhold af pesticidrester, som ligger over grænseværdien.
Ungt plantekorps skal sætte skub i det grønne køkken
Madkulturen har sat et talenthold bestående af 35 madentusiaster i alderen fra 19 – 28 år. De er udvalgt til at inspirere og motivere deres jævnaldrende til at omfavne flere økologiske, plantebaserede måltider.
Tre køkkener er nomineret til Kantineprisen
Tre kantiner kæmper om Kantineprisen, som går til det køkken, der kan levere på både smag, bæredygtighed og økologi.